Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensalade met quinoa, spinazie en geitenkaas

Bietensalade met quinoa, spinazie en geitenkaas

Bietensalade met quinoa, spinazie en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram quinoa
  • 1 broccoli
  • 500 g verse bietjes
  • 1 appel
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el gehakte walnoten
  • 3 el olijfolie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 el munt
Bereiden
Weeg de quinoa af en kook volgens de instructies op de verpakking; laat vervolgens afkoelen.
Stoom de broccoli en laat deze ook afkoelen.
Schil de bieten, snijd ze in blokjes en kook ze in 10-15 minuten gaar.
Versnipper de appel. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet of droog in een slacentrifuge. Hak dan in dunne reepjes.
Vul nu een saladeschaal met de quinoa, broccoliroosjes, bieten, appel en spinazie.
Voeg hier de pijnboompitten en gehakte walnoten aan toe.
Giet de olijfolie eroverheen en meng alles goed door elkaar.
Brokkel hierover de geitenkaas.
Strooi tot slot de munt over het gerecht.
Breng eventueel op smaak met (versgemalen) zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.