Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensalade met quinoa, spinazie en geitenkaas

Bietensalade met quinoa, spinazie en geitenkaas

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 1 broccoli
  • 500 g verse bietjes
  • 1 appel
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el gehakte walnoten
  • 3 el olijfolie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 el munt
Bietensalade met quinoa, spinazie en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Weeg de quinoa af en kook volgens de instructies op de verpakking; laat vervolgens afkoelen.
  2. Stoom de broccoli en laat deze ook afkoelen.
  3. Schil de bieten, snijd ze in blokjes en kook ze in 10-15 minuten gaar.
  4. Versnipper de appel. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet of droog in een slacentrifuge. Hak dan in dunne reepjes.
  5. Vul nu een saladeschaal met de quinoa, broccoliroosjes, bieten, appel en spinazie.
  6. Voeg hier de pijnboompitten en gehakte walnoten aan toe.
  7. Giet de olijfolie eroverheen en meng alles goed door elkaar.
  8. Brokkel hierover de geitenkaas.
  9. Strooi tot slot de munt over het gerecht.
  10. Breng eventueel op smaak met (versgemalen) zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.