
Bietensoep met appel en geitenkaas
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 stengel bleekselderij (fijngehakt)
500 gram gekookte bieten (gepeld, in plakken)
1 appel (geschild, in stukjes)
800 milliliter groentebouillon
125 milliliter zure room
125 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
4 takjes dille
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en bleekselderij 2-3 minuten.
2. Schep de bietjes en appel erdoor en bak 1-2 minuten mee.
3. Giet de bouillon erbij en kook 10-12 minuten op een lage stand.
4. Laat iets afkoelen en pureer de soep.
5. Serveer warm of koud met een schep zure room, geitenkaas en een takje dille erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie