Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensoep met geroosterde kikkererwten

Bietensoep met geroosterde kikkererwten

Bietensoep met geroosterde kikkererwten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blikje kikkererwten (425 ml)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 500 g gekookte rode bieten (voorverpakt)
  • 750 ml groentebouillon, van tablet
  • 1/2 citroen, schoongeboend
  • 125 ml crème fraîche
  • 1/2 bakje tuinkers
  • EXTRA bakplaat, bakpapier, staafmixer
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Hussel ze in een kom om met de olie en het paprikapoeder en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 35 – 40 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de bieten in kleine stukken en breng ze met de bouillon tegen de kook.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Voeg toe aan de soep en pureer alles met een staafmixer.
Verdeel de soep over 4 diepe borden. Roer de crème fraîche los in een schaaltje en schep in elk bord met soep een flinke lepel. Strooi de kikkererwten in de soep en garneer met de tuinkers.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
18 g
vet
19 g
Kcal
295