Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensoep met geroosterde kikkererwten

Bietensoep met geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (425 ml)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 500 g gekookte rode bieten (voorverpakt)
  • 750 ml groentebouillon, van tablet
  • 1/2 citroen, schoongeboend
  • 125 ml crème fraîche
  • 1/2 bakje tuinkers
  • EXTRA bakplaat, bakpapier, staafmixer
Bietensoep met geroosterde kikkererwten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Hussel ze in een kom om met de olie en het paprikapoeder en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 35 – 40 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd de bieten in kleine stukken en breng ze met de bouillon tegen de kook.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Voeg toe aan de soep en pureer alles met een staafmixer.
  4. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Roer de crème fraîche los in een schaaltje en schep in elk bord met soep een flinke lepel. Strooi de kikkererwten in de soep en garneer met de tuinkers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vet 19 g