
Bietensoep met geroosterde kikkererwten
4 pers.
ca. 60 min
Overig
Ingrediënten
1 blikje kikkererwten (425 ml)
2 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
500 g gekookte rode bieten (voorverpakt)
750 ml groentebouillon, van tablet
1/2 citroen, schoongeboend
125 ml crème fraîche
1/2 bakje tuinkers
EXTRA bakplaat, bakpapier, staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Hussel ze in een kom om met de olie en het paprikapoeder en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 35 – 40 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de bieten in kleine stukken en breng ze met de bouillon tegen de kook.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Voeg toe aan de soep en pureer alles met een staafmixer.
Verdeel de soep over 4 diepe borden. Roer de crème fraîche los in een schaaltje en schep in elk bord met soep een flinke lepel. Strooi de kikkererwten in de soep en garneer met de tuinkers.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
8 gram