
Bietenspaghetti met champignonroomsaus
2 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1 schaal bietenspaghetti (275 g)
2 el olijfolie
250 g kastanjechampignons, in kwarten
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
125 ml crème fraîche
1 tl gedroogde tijm
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Voeg de bietenspaghetti toe en kook in 1-2 minuten beetgaar. Giet af en houd warm.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Roer de crème fraîche en tijm erdoor en laat de saus nog een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 2 borden en schep de saus erover.
Variatietip!
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en verse grofgehakte platte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
9 gram