1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietenspaghetti met champignonroomsaus

Bietenspaghetti met champignonroomsaus

Bietenspaghetti met champignonroomsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 schaal bietenspaghetti (275 g)
  • 2 el olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl gedroogde tijm
Bereiden
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Voeg de bietenspaghetti toe en kook in 1-2 minuten beetgaar. Giet af en houd warm.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Roer de crème fraîche en tijm erdoor en laat de saus nog een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 2 borden en schep de saus erover.
Variatie
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en verse grofgehakte platte peterselie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie