
Bietentartaar met appel, geitenkaas en vijgen
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
320 gram gekookte bieten
1 appel
1 sjalot (gesnipperd)
0.25 citroenrasp en sap
0.25 courgettes
100 gram verse geitenkaas
2 verse vijgen
2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
1 scheutje extra vierge olijfolie
1 scheutje aceto balsamico
0.1 gram peper en zout (versgemalen)
Bereidingswijze
1. Snijd de bietjes in fijne blokjes en schep in een kom
2. Schil de appel, snijd in even grote blokjes als de bietjes en voeg toe aan de bietjes.
3. Snipper de sjalot ragfijn, voeg toe aan de bietjes en maak het geheel aan met sap en rasp van de citroen, een scheutje olijfolie en aceto balsamico. Kruid met versgemalen peper en zout.
4. Schaaf of snijd de courgette in dunne linten.
5. Bekleed de binnenkant van een steker met de courgettelinten en zet in het midden van het bord.
6. Druk er de bietentartaar in en verkruimel er wat verse geitenkaas overheen. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten. Neem de steker voorzichtig weg.
7. Snijd de vijg in partjes en leg rond de tartaar. Garneer eventueel nog met enkele blokjes appel. Eet smakelijk!
Meer recepten in de categorie