Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietjessalade met Japanse twist

Bietjessalade met Japanse twist

Ingrediënten

  • 4 middelgrote rauwe bieten
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1/2 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 150 g sperziebonen
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 100 g spinazie
  • 1 beker edamame boontjes (120 gram, So Sushi)
  • 2 el sesamzaad, geroosterd bakpapier
Bietjessalade met Japanse twist product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bietjes en snijd ze in dunne partjes van 1 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze in ca. 30 min. beetgaar. Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  2. Maak ondertussen de dressing. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de citroenrasp, olijfolie extra vergine, sojasaus. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Breng op smaak met citroensap en versgemalen zwarte peper.
  3. Haal de sperziebonen af en kook ze 8 min.

    Voedingswaarde

  • Kcal 395
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 31 g