
Bietjessalade met Japanse twist
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
4 middelgrote rauwe bieten
1 el olijfolie
1 citroen
4 el olijfolie extra vergine
1/2 el sojasaus
1 teen knoflook
150 g sperziebonen
1 eetrijpe avocado
1 kleine rode ui
100 g spinazie
1 beker edamame boontjes (120 gram, So Sushi)
2 el sesamzaad, geroosterd bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bietjes en snijd ze in dunne partjes van 1 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze in ca. 30 min. beetgaar. Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Maak ondertussen de dressing. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de citroenrasp, olijfolie extra vergine, sojasaus. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Breng op smaak met citroensap en versgemalen zwarte peper.
Haal de sperziebonen af en kook ze 8 min.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
10 gram