

Bifteki burger
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
11.02 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Komkommer
2 tenen Plus knoflook
250 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel Dille
2 stuks Rode uien
5 gram Munt
5 gram Peterselie
500 gram Plus rundergehakt
1 stuk Eieren
50 gram Paneermeel
1 theelepel Komijn
80 gram Feta
4 stuks Hamburgerbroodjes
2 eetlepel Roomboter
4 Blaadjes Kropsla
Bereidingswijze
1. Rasp de komkommer, breng op smaak met een snuf zout en knijp al het vocht eruit. Hak de knoflook fijn, meng met de Griekse yoghurt, de komkommer en de dille. Zet opzij in de koelkast.
2. Rasp 1 ui en hak de munt en peterselie fijn. Meng dit met het gehakt, het ei, de paneermeel, de komijn en de verkruimelde feta en breng op smaak met peper en zout.
3. Verdeel het gehakt in 4 burgers, bak deze in een koekenpan aan beide kanten aan tot de gewenste gaarheid.
4. Snijd intussen de burgerbroodjes open, smeer in met boter en toast de opengesneden kant in een hete koekenpan. Snijd intussen ook de overige rode ui in dunne halve ringen.
5. Beleg de broodjes met sla, de burger, tzatziki en extra rode uien ringen en dien direct op.
Meer recepten in de categorie