
Bio tagliatelle met kip en gorgonzola
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 schaal kipfiletblokjes (250 g, Biologisch PLUS)
1½ zak tagliatelle (à 250 g, Biologisch PLUS)
600 g spinazie (zak à 200 g, Biologisch PLUS)
150 g gorgonzola (Biologisch PLUS)
Bereidingswijze
Verhit 1 el olie in een koekenpan, bak de kip in ca. 10 min. lichtbruin en gaar en breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de spinazie in delen 2 min., tot de blaadjes iets slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de gorgonzola in stukjes. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pasta om met de gorgonzola en het kookvocht en verdeel over 4 borden. Verdeel de spinazie en kip over de pasta en serveer.
Variatietip!
Garneer de pasta met geroosterde (biologische) pijnboompitten.