
Bittere sinaasappelmarmelade van Else Janssen
Ontbijt
5 pers.
ca. 10 min
Engels
Ingrediënten
1 kilogram biologische perssinaasappel
6 sinaasappelsap
1 kilogram geleisuiker
Bereidingswijze
1. Was de sinaasappelen goed met heet water. Sinaasappelen worden namelijk behandeld met een middel tegen schimmel en dat wil je niet in je jam. Doe ze in een grote pan en voeg water toe. De sinaasappelen moeten net onderstaan.
2. Kook ze in 2 tot 3 uur zacht. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en snijd ze met de hand in kleine stukjes. Gooi alleen de pitten weg.
3. Weeg dan hoeveel sinaasappel (schil, vliezen en sap) je hebt. Per kilo vruchten voeg je 6 deciliter sinaasappelsap toe en 1 kilo geleisuiker.
4. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het een minuut flink doorkoken.
5. Doe de marmelade in potten, draai de doppen erop en zet ze op de kop tot ze zijn afgekoeld.
Meer recepten in de categorie