
Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Frans
Ingrediënten
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
2 eetlepels boter
3 rode uien (in halve ringen)
2 takjes verse tijm
250 gram witte asperges (geschild)
250 gram groene asperges
1 ei (losgeklopt)
100 gram harde geitenkaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de boter en laat de uienringen met de tijmblaadjes er circa 10 minuten in stoven tot ze glazig en lichtbruin zijn. Bestrooi met zout en peper.
2. Breng ruim water met zout aan de kook.
3. Schil de witte asperges en snijd het onderste stuk weg.
4. Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af. Kook de asperges in circa 10 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
5. Verwarm de oven voor op 200°C.
6. Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op de bakplaat. Druk de naden goed aan en vouw rondom één cm om zodat er een dikkere rand ontstaat.
7. Verdeel de uienringen over het deeg en leg de asperges er om en om in één richting op. Maal er nog wat peper over.
8. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en bestrooi dan het geheel met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
430 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie