Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegflapjes met aspergetips en peterseliecrème

Bladerdeegflapjes met aspergetips en peterseliecrème

Bladerdeegflapjes met aspergetips en peterseliecrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bakje Aspergetips wit (PLUS Moment, 200 g)
  • 2 bakjes Aspergetips groen (PLUS Moment, 200 g)
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 200 g jong belegen kaas, voorgesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 bakje platte peterselie (à 20 g), fijngehakt
  • 4 el crème fraîche
  • 1 zakje eikenbladmelange
  • EXTRA 2 bakplaten met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aspergetips 2 minuten in ruim water met zout. Giet het kookvocht af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de bladerdeegplakjes diagonaal doormidden. Snijd de kaasplakken 3 keer schuin doormidden, zodat je 4 stapeltjes kaas in driehoekvorm hebt. Leg 2 kaasplakjes op elk plakje deeg.
Verdeel de aspergetips over het bladerdeeg. Rol het deeg eromheen, druk de puntjes aan elkaar vast en leg op de bakplaat met een beetje ruimte ertussen.
Bestrijk het deeg met ei. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de flapjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Schep de peterselie en crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de eikenbladsla op een grote schaal en leg hier de bladerdeegflapjes op. Schep de dragoncrème ernaast of serveer in een apart schaaltje.
Variatie
Bestrooi de bladerdeegflapjes voor het afbakken met sesamzaadjes.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
9 g
vet
9 g
Kcal
145