

Bladerdeeghapjes met asperges en gerookte zalm
Hapje
8 pers.
ca. 30 min
Vis
10.36 voor 8 pers.
Ingrediënten
4 Plakjes Bladerdeeg
12 stuks Groene asperges
1 stuk Avocado
2 eetlepel Zure room
1 stuk Citroen
3 takjes Peterselie
100 gram Gerookte zalm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg nog een stuk bakpapier op het deeg en daarop een siliconen bakmat of lichte bakplaat. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en krokant is. Laat afkoelen tot gebruik.
2. Breek ondertussen de houtige uiteindes van de groene asperges. Halveer ze in de lengte en verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak de groene asperges goudbruin en beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
3. Prak de avocado en mix met de zure room. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap. Hak de peterselie fijn en scheur de zalm in stukken.
4. Verdeel het avocadomengsel, de zalm en groene asperges over het bladerdeeg. Garneer met de gehakte peterselie en serveer direct.
Meer recepten in de categorie