Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeeghapjes met asperges en gerookte zalm

Bladerdeeghapjes met asperges en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 4 Plakjes Bladerdeeg, ontdooid
  • 12 stuks Groene asperges
  • 1 stuk Avocado
  • 2 eetlepel Zure room
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 3 takjes Peterselie
  • 100 gram Gerookte zalm
Bladerdeeghapjes met asperges en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hapje
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg nog een stuk bakpapier op het deeg en daarop een siliconen bakmat of lichte bakplaat. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en krokant is. Laat afkoelen tot gebruik.
  2. 2. Breek ondertussen de houtige uiteindes van de groene asperges. Halveer ze in de lengte en verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak de groene asperges goudbruin en beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Prak de avocado en mix met de zure room. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap. Hak de peterselie fijn en scheur de zalm in stukken.
  4. 4. Verdeel het avocadomengsel, de zalm en groene asperges over het bladerdeeg. Garneer met de gehakte peterselie en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 196
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 20 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 1