
Bladerdeegpakketjes met rollade
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1/2 rode ui
1 wortel
1 el olijfolie
ca. 100 g varkensrollade
2 el cranberrysaus compote
½ tl five spice (Jonnie Boer voor Euroma)
8 vellen roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei
1 el sesamzaad
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en schrap de wortel en rasp op een grove rasp. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel op middelhoog vuur in 4 min. zacht. Snijd ondertussen de rollade in kleine stukjes en voeg samen met de five spice en de cranberrycompote toe. Schep om en laat iets afkoelen.
2 Bestrijk de randen van het bladerdeeg licht met water en schep een flinke eetlepel vulling in het midden van 4 vellen. Steek uit 2 vellen een ster en plak de sterren op de resterende 2 vellen. Leg ze op vellen met de vulling en druk de rand aan met een vork.
3 Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los, bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Variatietip!
Pompoenrollade over? Vervang de varkensrollade door 100 g pompoenrollade en de ui door 50 gram verkruimelde geitenkaas of feta. Laat de five spice achterwege en vervang de zoete chilisaus door zelfgemaakte aioli (4 el mayonaise met 1 fijngesneden teen knoflook).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie