Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegpakketjes met rollade

Bladerdeegpakketjes met rollade

Ingrediënten

  • 1/2 rode ui
  • 1 wortel
  • 1 el olijfolie
  • ca. 100 g varkensrollade
  • 2 el cranberrysaus compote
  • ½ tl five spice (Jonnie Boer voor Euroma)
  • 8 vellen roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad
Bladerdeegpakketjes met rollade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en schrap de wortel en rasp op een grove rasp. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel op middelhoog vuur in 4 min. zacht. Snijd ondertussen de rollade in kleine stukjes en voeg samen met de five spice en de cranberrycompote toe. Schep om en laat iets afkoelen.
  2. 2 Bestrijk de randen van het bladerdeeg licht met water en schep een flinke eetlepel vulling in het midden van 4 vellen. Steek uit 2 vellen een ster en plak de sterren op de resterende 2 vellen. Leg ze op vellen met de vulling en druk de rand aan met een vork.
  3. 3 Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los, bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Variatie

Pompoenrollade over? Vervang de varkensrollade door 100 g pompoenrollade en de ui door 50 gram verkruimelde geitenkaas of feta. Laat de five spice achterwege en vervang de zoete chilisaus door zelfgemaakte aioli (4 el mayonaise met 1 fijngesneden teen knoflook).

    Voedingswaarde

  • Kcal 470
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vet 28 g