

Blauwe bessen broodpudding
4 pers.
ca. 65 min
Ingrediënten
3 scharreleieren wit M (LB)
50 g suiker + 2 el extra om te bestrooien (pak 1,5 kg) (LB)
500 ml halfvolle melk (Zuivelmeester, LB)
1 el kaneel (potje 52 g) (LB)
8-10 sneetjes vloerbrood tijger wit (Korenlanders van PLUS)
10 gedroogde abrikozen
200 g blauwe bessen (bak 300 g)
Extra nodig: ingevette ovenschaal 20 x 30 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop de eieren los met 50 gram suiker, melk en kaneel. Halveer de sneetjes brood en snijd de abrikozen in kleine stukjes. Verdeel het brood dakpansgewijs met de bevroren bessen en abrikozen over de ovenschaal.
Schenk het ei-melkmengsel erover, bestrooi met de extra suiker en bak de broodpudding in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Variatietip!
Strooi naar wens nog wat extra blauwe bessen en/of reepjes abrikoos over de broodpudding.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
264 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
10 gram