Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwe bessen cheesecake

Blauwe bessen cheesecake

Ingrediënten

  • 171 gram digestive
  • 250 gram blauwe bessen
  • 100 gram Cruesli
  • 100 gram roomboter
  • 400 gram MonChou
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 stuk citroen
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 1 eetlepel maïszetmeel
Blauwe bessen cheesecake product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verkruimel of maal de koekjes en de cruesli fijn. Smelt de roomboter in een steelpan en meng de boter met de koekjes en de crueasli. Verdeel in een ovenschaal en druk stevig aan met een lepel. Laat opstijven in de koelkast.
  2. Klop de slagroom stijf met de helft van de poedersuiker. Klop de roomkaas glad met de resterende poedersuiker. Spatel voorzichtig beide mengsels door elkaar en breng op smaak met de rasp van een citroen.
  3. Pers het sap van de citroen en verwarm samen met de blauwe bessen en de suiker. Kook tot de blauwe bessen kapot gaan en er een saus ontstaat.
  4. Meng de maïzena samen met een eetlepel water en voeg toe aan de blauwe bessensaus. Verwarm tot de saus iets indikt.
  5. Verdeel het slagroom-roomkaas mengsel over de koekjesbodem. Laat een ten minste een half uur opstijven in de koelkast.
  6. Verdeel de blauwe bessensaus over de cheesecake en serveer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 532
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 32
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 20
  • Vezels 2