
Blauwe bessen cheesecake
10 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
171 gram digestive
250 gram blauwe bessen
100 gram Cruesli
100 gram roomboter
400 gram MonChou
400 ml slagroom
100 gram poedersuiker
1 stuk citroen
75 gram lichte basterdsuiker
1 eetlepel maïszetmeel
Bereidingswijze
1. Verkruimel of maal de koekjes en de cruesli fijn. Smelt de roomboter in een steelpan en meng de boter met de koekjes en de crueasli. Verdeel in een ovenschaal en druk stevig aan met een lepel. Laat opstijven in de koelkast.
2. Klop de slagroom stijf met de helft van de poedersuiker. Klop de roomkaas glad met de resterende poedersuiker. Spatel voorzichtig beide mengsels door elkaar en breng op smaak met de rasp van een citroen.
3. Pers het sap van de citroen en verwarm samen met de blauwe bessen en de suiker. Kook tot de blauwe bessen kapot gaan en er een saus ontstaat.
4. Meng de maïzena samen met een eetlepel water en voeg toe aan de blauwe bessensaus. Verwarm tot de saus iets indikt.
5. Verdeel het slagroom-roomkaas mengsel over de koekjesbodem. Laat een ten minste een half uur opstijven in de koelkast.
6. Verdeel de blauwe bessensaus over de cheesecake en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2033 Kj
Calorieën
532 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie