Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwe bessen crumbletaart met noten

Blauwe bessen crumbletaart met noten

Ingrediënten

  • 200 g poedersuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 450 g bloem
  • snufje zout
  • 1 citroen
  • 225 g ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 250 g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 tl maizena
  • 50 g amandelen
  • 50 g pecannoten
Blauwe bessen crumbletaart met noten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek een vierkante ovenschaal van 20 bij 20 centimeter met bakpapier.
  2. Was de citroen, rasp en pers hem uit. Meng de poedersuiker met het bakpoeder, bloem, zout en citroenrasp.
  3. Snijd de ongezouten roomboter met het ei in blokjes en snijd met twee messen door het bloemmengsel, zodat je een soort kruimeldeeg krijgt. Verdeel twee-derde van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Meng de blauwe bessen met het citroensap, kristalsuiker en maizena. Verdeel over het deeg.
  5. Hak de amandelen en pecannoten grof en meng door het resterende deeg.
  6. Verkruimel dit over de blauwe bessen en bak 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat afkoelen en snijd in porties.

    Voedingswaarde

  • Kcal 416