
Blauwe bessen en bramen taart met kokos
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram bloem
2 theelepels baksoda
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels Kokosolie
240 ml kokosmelk
2 stuks eieren
100 gram suiker
125 gram blauwe bessen
125 gram bramen
50 gram walnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in.
2. Meng de bloem, baksoda en bakpoeder in een kom door elkaar.
3. Smelt de kokosolie au bain-marie en voeg de kokosmelk, eieren en suiker toe. Meng tot een geheel met een garde.
4. Voeg dan het bloemmengsel toe samen met de blauwe bessen en bramen en meng dit tot een geheel. Schenk het beslag in de ingevette ovenschaal en bak 35 minuten in de oven.
5. Verkruimel de walnoten zodra de taart is afgekoeld en serveer.
TIP: Maak van kokosmelk en poedersuiker een glazuur om over de afgekoelde taart heen te schenken.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2952 Kj
Calorieën
705 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie