
Blauwe bessen galette
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
600 gram blauwe bessen
50 ml yoghurt
60 gram witte basterdsuiker
80 gram roomboter
130 gram bloem
2 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de bloem met een snuf zout en 1 eetlepel basterdsuiker. Voeg de boter en de yoghurt toe en kneed met de hand tot een korrelig deeg. Voeg 45 ml ijskoud water toe en meng opnieuw tot een samenhangend deeg. Laat het deeg even rusten.
3. Rits ondertussen de naaldjes rozemarijn van de steeltjes en voeg deze samen met de overige suiker aan een vijzel toe. Stamp de suiker met de rozemarijn fijn en meng met de blauwe bessen.
4. Rol vervolgens het deeg uit tot een ronde plak van 1 cm dik en plaats deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Vul het middelste gedeelte met de blauwe bessen en vouw de rand iets terug.
5. Plaats de bakplaat circa 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en draai de temperatuur terug naar 180 graden.
6. Snijd de galette in gelijke punten verdeel over de borden.
Tip: lekker met een flinke dot crème fraîche en een snufje nootmuskaat.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1551 Kj
Calorieën
369 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
37 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie