
Blauwe bessen muffins met pinda’s
6 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
150 gram blauwe bessen
30 gram honing
1 eetlepel pindakaas
30 gram witte basterdsuiker
1 zakje bakpoeder
300 gram bloem
2 stuks eieren
100 ml zonnebloemolie
1 eetlepel kaneel
1 handje pinda's
Bereidingswijze
+ 12 muffinvormpjes
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de pinda’s grof.
2. Meng de olie, de eieren, de honing en de pindakaas in een kom. Meng in een andere kom de bloem, de suiker, het bakpoeder en de kaneel.
3. Voeg het natte mengsel bij het droge en mix tot een egaal beslag. Spatel de blauwe bessen erdoor.
4. Verdeel met twee lepels het beslag over de muffinvormpjes. Garneer met de gehakte pinda’s. Bak de muffins in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1862 Kj
Calorieën
444 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie