
Blauwe kaasburger met stoofpeertjes en een frisse spinazie salade.
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks afbakbrood
120 gram blauwe kazen
500 gram gemengd gehakt
3 stuks stoofperen
1 stuk komkommer
2 stuks rode uien
1 theelepel oregano
300 gram verse spinazie
1 stuk ei
50 gram walnoten
30 gram paneermeel
50 ml kookroom
Bereidingswijze
1. Bereid de afbakbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snipper 1 rode ui, pel en snijd de ander in dunne ringen. Snijd 1 stoofpeer in kleine stukjes en de anderen in dunne plakken. Snijd de komkommer doormidden en schaaf met een kaasschaaf in flinterdunne plakken. Kruimel de blauwe kaas en hak de walnoten grof.
3. Kneed het gehakt met de gesnipperde ui, de stukjes stoofpeer, de oregano, het ei en de helft van het paneermeel tot een geheel. Kneed er als laatste voorzichtig de helft van de blauwe kaas doorheen, maak burgers in dezelfde vorm als het broodje en rol door het resterende paneermeel.
4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag en laat de burgers met de deksel op de pan 8 minuten zachtjes doorbakken.
5. Breng de kookroom aan de kook in een steelpannetje en voeg de resterende blauwe kaas toe. Laat de blauwe kaas smelten en breng op smaak met wat peper.
6. Meng de spinazie met een scheutje olijfolie, de rode uienringen, de komkommer en de stoofpeertjes tot een frisse salade. En garneer met de walnoten.
7. Snijd de afbakbroodjes open, bestrijk de binnenkant met de blauwe kaassaus, beleg met de blauwe kaasburger, een flinke lepel salade en sluit af met het kapje.
8. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de salade en de blauwe kaassaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3320 Kj
Calorieën
788 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
42 gram