Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwe kaasburger met stoofpeertjes en een frisse spinazie salade.

Blauwe kaasburger met stoofpeertjes en een frisse spinazie salade.

Ingrediënten

  • 4 stuks afbakbrood
  • 120 gram blauwe kazen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 3 stuks stoofperen
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stuks rode uien
  • 1 theelepel oregano
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 stuk ei
  • 50 gram walnoten
  • 30 gram paneermeel
  • 50 ml kookroom
Blauwe kaasburger met stoofpeertjes en een frisse spinazie salade. product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de afbakbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper 1 rode ui, pel en snijd de ander in dunne ringen. Snijd 1 stoofpeer in kleine stukjes en de anderen in dunne plakken. Snijd de komkommer doormidden en schaaf met een kaasschaaf in flinterdunne plakken. Kruimel de blauwe kaas en hak de walnoten grof.
  3. Kneed het gehakt met de gesnipperde ui, de stukjes stoofpeer, de oregano, het ei en de helft van het paneermeel tot een geheel. Kneed er als laatste voorzichtig de helft van de blauwe kaas doorheen, maak burgers in dezelfde vorm als het broodje en rol door het resterende paneermeel.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag en laat de burgers met de deksel op de pan 8 minuten zachtjes doorbakken.
  5. Breng de kookroom aan de kook in een steelpannetje en voeg de resterende blauwe kaas toe. Laat de blauwe kaas smelten en breng op smaak met wat peper.
  6. Meng de spinazie met een scheutje olijfolie, de rode uienringen, de komkommer en de stoofpeertjes tot een frisse salade. En garneer met de walnoten.
  7. Snijd de afbakbroodjes open, bestrijk de binnenkant met de blauwe kaassaus, beleg met de blauwe kaasburger, een flinke lepel salade en sluit af met het kapje.
  8. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de salade en de blauwe kaassaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 788
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 47 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 7