
Bleekselderij met citroen uit de oven met gepocheerde kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
800 gram bleekselderij
2 citroenen
2 takjes peterselie
30 gram roomboter
600 gram aardappelschijfjes
1 potje bechamelsaus
1 versgemalen zwarte peper
600 gram kipfilet
2 liter kippenbouillon
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de bleekselderij in lange stukken zodat ze in de ovenschaal passen. Snijd met een dunschiller de schil van de citroenen dun af, snijd ze vervolgens doormidden en pers het sap eruit. Hak de peterselie grof.
3. Verwarm de roomboter met de citroenschillen in een grote hapjespan en voeg bleekselderij toe.Schep de boter over de bleekselderij, doe de deksel op de pan en laat 2/3 minuten pruttelen op laag vuur.
4. Giet het citroensap met een kwart liter water over de bleekselderij en laat 5 minuten zachtjes smoren.
5. Schep de bleekselderij uit het vocht in een ovenschaal en verdeel dan de aardappelschijfjes en de bechamelsaus erover. Voeg peper toe naar smaak.
6. Schuif de ovenschaal 12 tot 15 minuten in het midden van de oven.
7. Breng in de tussentijd de bouillon met de kipfilet zachtjes aan de kook. Laat de kipfilet nog 5 tot 7 minuten zachtjes doorkoken, check de binnenkant op gaarheid.
8. Zet het vuur uit en laat de kipfilet in de bouillon liggen tot gebruik. Verdeel de ovenschotel en gepocheerde kip over de borden en garneer met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
34 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
42 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie