
Bleekselderijsoep met kip en kokos
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Thais
Ingrediënten
3 eetlepels arachideolie
1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 3 cm)
1 rode ui (in smalle partjes)
1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
700 milliliter kippenbouillon
400 milliliter kokosmelk (blik)
3 stengels bleekselderij (dun geschild, in boogjes)
100 gram peultjes (schoongemaakt)
150 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember, ui, rode peper en knoflook 2-3 minuten.
2. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
3. Schep de bleekselderij en peultjes erdoor en kook zachtjes 3-4 minuten.
4. Verdeel de kipreepjes over kommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie