
Bleekselderijstamppot met zoete speklapjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
1 stronk bleekselderij (schoongemaakt, in stukjes van 3 cm)
500 gram speklapjes
1 eetlepel arachideolie
3 eetlepels schenkstroop
100 milliliter melk
1 eetlepel mosterd
1 appel (geschild, in blokjes)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels met de bleekselderij in 15-20 minuten gaar.
2. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de speklapjes goudbruin. Voeg de stroop en 150 ml water toe en laat de saus op een lage stand inkoken.
3. Giet de aardappels en bleekselderij af. Stamp ze met de melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de appelblokjes erdoor.
4. Serveer de speklapjes met stroopsaus op de stamppot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
685 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie