
Blini met bietenmayonaise, smokey ei en bieslook
12 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
6 gerookte verse eieren (Smoked eggs)
1 middelgroot gekookt bietje (pak, 500 g Biologisch PLUS)
2 el mayonaise (LB)
1 tl mierikswortel
1 pakje blini’s (Feestelijk PLUS), 12 stuks
2 el fijngesneden bieslook
Extra nodig: staafmixer
Bereidingswijze
Kook de eieren in ca. 6 min. zacht. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.
Snijd ondertussen het bietje in kleinere stukjes en pureer met de mayonaise en mierikswortel met de staafmixer glad.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blini’s in ca. 3 min. krokant. Keer ze halverwege. Bestrijk de warme blini’s met de bietenmayo, leg er een half eitje op en bestrooi met bieslook en peper en zout naar smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
95 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
4 gram