
Blini
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
100 gram bloem
1 snufje bakpoeder
1 ei (gesplitst)
100 milliliter melk
50 milliliter mineraalwater met koolzuur
0 zonnebloemolie
0 zure room
0 warmgerookte zalmfilets
1 eetlepel dille (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Maak een beslag van de bloem of boekweitmeel, bakpoeder, 1 eidooier, melk en het mineraalwater. Laat even staan. Klop intussen 1 eiwit met een snuf zout stijf. Roer het beslag nogmaals door en schep het eiwit voorzichtig erdoor.
2. Verhit enkele druppels zonnebloemolie in een koekenpan en schep kleine bergjes beslag erin. Bak de blini aan beide kanten lichtbruin. Laat afkoelen en beleg met zure room en naar keuze (warm)gerookte zalm of een garnaal.
Meer recepten in de categorie