
Salade van biet, appel en tahin
6 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak gekookte rode bieten (Biologisch PLUS a 500 g)
2 eetlepels PLUS rode wijnazijn
2 eetlepels karwijzaad
2 appels (Elstar)
1 citroen
1 rode ui
halve schaal dille (a 15 g)
4 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels tahin
Bereidingswijze
1 Snijd 1 pak gekookte rode bieten (Biologisch PLUS a 500 g) in dunne partjes, besprenkel ze met 2 eetlepels PLUS rode wijnazijn en bestrooi met 2 eetlepels karwijzaad. Snijd 2 appels (Elstar) in dunne partjes en laat de schil om de appel. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd 1 rode ui in flinterdunne ringen en snijd een halve schaal dille (a 15 g) fijn.
2 Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met 3 eetlepels tahin en peper en zout naar smaak. Breng op smaak met citroensap en voeg wat water toe als de saus te dik is.
3 Verdeel de biet en appel in een bloemvorm op een groot bord, verdeel de saus en ui erover. Bestrooi met de dille en citroenrasp.
Meer recepten in de categorie