Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van biet, appel en tahin

Salade van biet, appel en tahin

Ingrediënten

  • 1 pak gekookte rode bieten (Biologisch PLUS a 500 g)
  • 2 eetlepels PLUS rode wijnazijn
  • 2 eetlepels karwijzaad
  • 2 appels (Elstar)
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • halve schaal dille (a 15 g)
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels tahin
Salade van biet, appel en tahin product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Brunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd 1 pak gekookte rode bieten (Biologisch PLUS a 500 g) in dunne partjes, besprenkel ze met 2 eetlepels PLUS rode wijnazijn en bestrooi met 2 eetlepels karwijzaad. Snijd 2 appels (Elstar) in dunne partjes en laat de schil om de appel. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd 1 rode ui in flinterdunne ringen en snijd een halve schaal dille (a 15 g) fijn.
  2. 2 Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met 3 eetlepels tahin en peper en zout naar smaak. Breng op smaak met citroensap en voeg wat water toe als de saus te dik is.
  3. 3 Verdeel de biet en appel in een bloemvorm op een groot bord, verdeel de saus en ui erover. Bestrooi met de dille en citroenrasp.