
Bloemkool-broccolischotel met brie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Frans
Ingrediënten
400 gram macaroni
2 eetlepels olijfolie
500 gram bloemkolen (in roosjes)
300 gram broccoli (in roosjes)
75 gram walnoten (gehakt)
250 gram brie (in dunne plakken)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Kook de pasta beetgaar met zout. Giet af, laat goed uitlekken en schep de pasta in een ingevette ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en maal er een beetje peper over.
3. Kook intussen de roosjes bloemkool en broccoli 4 minuten, giet ze af en laat goed uitlekken.
4. Verdeel de bloemkool, broccoli en noten over de pasta. Leg de plakjes brie erop en zet het gerecht 20 minuten (of tot de brie gesmolten is) in het midden van de oven. Serveer de schotel bestrooid met een beetje peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
785 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie