Bloemkool-kaassoep met wortel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
0 boter
1 stuk bloemkool
8 stuks wortels
120 gram kaas
1 blikje maïskorrels
450 ml melk
1 stuk groentebouillonblokje
3 eetlepels bloem
Bereidingswijze
Let op: voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
1. Rasp de kaas. Smelt op laag vuur 30 gram boter in een hoge pan en schep de bloem erbij. Voeg scheutje bij scheutje de melk toe en roer goed door met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de geraspte kaas en mais toe, laat op het vuur staan en roer regelmatig door.
2. Kook ondertussen 600 ml water, schenk in een kan en los het bouillonblokje er in op.
3. Haal de pan van het vuur en pureer tot een egale massa. Zet de pan hierna weer op het vuur, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
4. Verwijder ondertussen de bladeren van de bloemkool, indien aanwezig. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schil de wortels en snijd schuin in dunne plakjes. Voeg de wortel en bloemkool aan de soep toe en laat nog 4 minuten meekoken.
5. Verdeel over de borden.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1575 Kj
Calorieën
374 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie