
Bloemkoolsoep met knapperige spekjes
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 bloemkool
200 gram kruimige aardappelen
125 gram Gerookte spekjes
2 blokjes kippenbouillon
2 tenen knoflook
1 ui
1 eetlepel gedroogde tijm
125 milliliter kookroom
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook en de tijm. Voeg de bloemkool toe en bak al roerend 2 minuten mee. Voeg vervolgens de aardappelen en de bouillonblokjes toe en blus af met 800 ml water. Laat het geheel 18 minuten zachtjes doorkoken, voeg de kookroom toe en pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde soep.
3. Verhit ondertussen een koekenpan en bak in 10 minuten de spekjes gaar en knapperig.
4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de knapperige spekblokjes en wat extra gedroogde tijm.
Meer recepten in de categorie