
Bloemkool-pastinaaksoep met amandel
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 eetlepels amandelen
4 eetlepels boter
1 pastinaak (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
5 teentjes knoflook (grof gehakt)
2 takjes rozemarijn
1 prei (in ringen)
0.5 groten bloemkolen (in roosjes)
350 milliliter groentebouillon
150 milliliter room
Bereidingswijze
1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
2. Verhit de boter en bak hierin de pastinaak, ui, knoflook en rozemarijn circa 5 minuten. Voeg de prei en bloemkool toe en bak nog 10 minuten verder.
3. Voeg de bouillon en room toe en kook nog circa 10 minuten, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep. Schep de soep in kommen en bestrooi met de amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie