
Bloemkool-pastinaaksoep
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
1 ui
500 gram pastinaken
2 eetlepels olijfolie
400 gram bloemkool
1 groentebouillonblokje
4 theelepels extra vergine olijfolie
10 gram platte peterselie
0.5 theelepels versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. Snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakken.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui in 3 minuten zacht en glazig. Voeg de pastinaak toe en bak 2 minuten mee. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg toe. Bak de groenten nog 2 minuten.
3. Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken of tot de groenten zacht zijn.
4. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg dan extra water toe.
5. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over 4 kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de peterselie en de peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
175 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie