
Bloemkoolbeignets met chilidip
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Indiaas
Ingrediënten
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 eetlepel currypasta
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
0 frituurolie
1 bloemkool (in roosjes)
125 milliliter tomatenketchup
3 eetlepels chilisaus
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel honing
Bereidingswijze
1. Meng het bakmeel met 1 theelepel zout. Voeg de eieren, 200 ml water, de currypasta en de peterselie toe en klop tot een glad beslag.
2. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Meng de ingrediënten voor de dip. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur steeds 4-5 roosjes tegelijk tot ze goudbruin zijn.
3. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer de bloemkoolbeignets met de chilidip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie