
Bloemkoolbeignets
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 bloemkool (in roosjes)
50 gram bloem
50 milliliter bier
1 ei (losgeklopt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
0 zonnebloemolie (om te frituren)
Bereidingswijze
1. Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel kort af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
2. Klop de bloem met het bier glad. Voeg het ei, de knoflook, gedroogde kruiden naar smaak en wat zout toe. Klop alles tot een luchtig beslag.
3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hoge hapjespan. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag, laat iets uitlekken en bak ze in de olie om en om goudbruin.
4. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker bij de borrel of als groentegerecht.
Meer recepten in de categorie