

Bloemkoolcurry met kikkererwten
4 pers.
ca. 30 min
6.46 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Witte rijst
2 eetlepel Zonnebloemolie
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Garam masala
1 theelepel Gember
400 gram Bloemkool
1 blik Tomaat in blik
1 blik Kikkererwten
1 stuk Bouillon
250 ml Slagroom
2 eetlepel Roomboter
5 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
2. Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn.
3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de garam masala en gemberpoeder toe en bak een minuut mee.
4. Snij de bloemkool in roosjes en voeg toe, bak 3 minuten op halfhoog vuur.
5. Voeg de tomatenblokjes, de kikkererwten, het groente bouillonblokje en de kookroom toe en laat dit 15 minuten pruttelen. Wordt de saus te dik, voeg dan wat water toe. Voeg op het einde de boter toe aan de saus en meng door tot dit helemaal gesmolten en gemengd is. Proef of je de saus nog verder op smaak moet brengen met zout.
6. Serveer de bloemkoolcurry optioneel met verse koriander en de rijst.
Meer recepten in de categorie