
Bloemkoolcurry met linzen en kabeljauw
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
zonnebloemolie
peper
1 stuk bloemkool
200 gram bospenen
260 gram kabeljauwfilets
300 gram linzen
2 stuks groentebouillonblokjes
60 gram cashewnoten (ongezouten)
6 eetlepels yoghurt
4 teentjes knoflook
1 stuk ui
4 theelepels kerriepoeder
2 handjes rozijnen
Bereidingswijze
1. Breng 500 ml water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
2. Spoel de linzen in een zeef onder koud stromend water en zet opzij.
3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de bospeen in plakjes, de kabeljauwfilet in gelijke stukken, hak de cashewnoten grof, pel en snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
4. Verwarm een grote koekenpan met 2 eetlepels plantaardige olie op een matig vuur. Bak de ui met de kerriepoeder in 2 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook, de bospeen, de rozijnen, de bloemkool en de bouillon toe en laat 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
5. Verhit in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de kabeljauw in 5-6 minuten rondom gaar.
6. Haal de pan van het vuur, voeg de linzen, de cashewnoten, de yoghurt en de kabeljauw toe en hussel goed. Verdeel de curry over diepe borden.
Tip: garneer de curry met verse koriander en serveer met afgebakken naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1593 Kj
Calorieën
379 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
31 gram