Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolcurry met linzen en kabeljauw

Bloemkoolcurry met linzen en kabeljauw

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • peper
  • 1 stuk bloemkool
  • 200 gram bospenen
  • 260 gram kabeljauwfilets
  • 300 gram linzen
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
  • 60 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 2 handjes rozijnen
Bloemkoolcurry met linzen en kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng 500 ml water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
  2. 2. Spoel de linzen in een zeef onder koud stromend water en zet opzij.
  3. 3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de bospeen in plakjes, de kabeljauwfilet in gelijke stukken, hak de cashewnoten grof, pel en snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
  4. 4. Verwarm een grote koekenpan met 2 eetlepels plantaardige olie op een matig vuur. Bak de ui met de kerriepoeder in 2 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook, de bospeen, de rozijnen, de bloemkool en de bouillon toe en laat 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  5. 5. Verhit in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de kabeljauw in 5-6 minuten rondom gaar.
  6. 6. Haal de pan van het vuur, voeg de linzen, de cashewnoten, de yoghurt en de kabeljauw toe en hussel goed. Verdeel de curry over diepe borden.
  7. Tip: garneer de curry met verse koriander en serveer met afgebakken naanbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 379
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 11