

Bloemkoolcurry met pangasiusfilet en notenrijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vis
11.05 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Zoete aardappel
1 Halve Bloemkool
400 gram Pangasiusfilet
250 gram Basmati rijst
70 gram Gele currypasta
400 ml Kokosmelk
50 gram Notenmix ongezouten
1 bosje Koriander
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in dobbelsteentjes. Kook in 10 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook de laatste 5 minuten met de zoete aardappel mee. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilet in grove stukken.
2. Vul ondertussen een pan met water en de basmatirijst. Breng het water aan de kook en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af en laat droogstomen.
3. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de currypasta gedurende 3 minuten. Voeg de pangasiusfilet, bloemkool, zoete aardappel en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5-10 minuten pruttelen.
4. Hak ondertussen de noten grof en de korianderblaadjes fijn. Schep de noten en de helft van de koriander door de rijst. Verdeel de notenrijst over vier borden, schep de curry erbij en garneer met de resterende koriander.
Meer recepten in de categorie