Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolcurry met pangasiusfilet en notenrijst

Bloemkoolcurry met pangasiusfilet en notenrijst

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappel
  • 1/2 bloemkool
  • 400 g pangasiusfilet, ontdooid
  • 250 g basmatirijst
  • 70 g gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 g notenmix ongezouten
  • 1 bosje koriander
Bloemkoolcurry met pangasiusfilet en notenrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in dobbelsteentjes. Kook in 10 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook de laatste 5 minuten met de zoete aardappel mee. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilet in grove stukken.
  2. 2. Vul ondertussen een pan met water en de basmatirijst. Breng het water aan de kook en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af en laat droogstomen.
  3. 3. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de currypasta gedurende 3 minuten. Voeg de pangasiusfilet, bloemkool, zoete aardappel en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5-10 minuten pruttelen.
  4. 4. Hak ondertussen de noten grof en de korianderblaadjes fijn. Schep de noten en de helft van de koriander door de rijst. Verdeel de notenrijst over vier borden, schep de curry erbij en garneer met de resterende koriander.