
Bloemkoolpannenkoekjes met pesto, tomatensalsa en wortelbacon
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel appelciderazijn
2 theelepels gerookte paprikapoeder
200 gram wortelen
400 gram bloemkool
1 theelepel oregano (gedroogde)
2 eieren eieren
100 gram kaas (30+)
2 2 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
2 takjes basilicum
1 eetlepel eetl
1 zout
1 peper
4 theelepels pesto
Bereidingswijze
1. Maak de marinade door sojasaus, ahornsiroop, appelciderazijn en gerookte paprikapoeder te mengen.
2. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
3. Schil de wortel en snijd met een mandoline of kaasschaaf in gelijke dunne plakken. Doop de plakken in de marinade en leg op een vel bakpapier. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai elke 5 minuten en voorkom aanbranden.
4. Verhoog de oventemperatuur naar 180 graden Celsius.
5. Rasp de bloemkool en bak het ongeveer 10 minuten in een pan. Laat goed afkoelen.
6. Meng de bloemkool met de oregano, eieren en de geraspte kaas. Maak van het mengsel kleine pannenkoekjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
7. Maak ondertussen de salsa. Begin met het ontvellen van de tomaten. Breng ruim water aan de kook, snijd een kruisje in de tomaten en blancheer 15 seconden in kokend water. Haal ze eruit en dompel ze gelijk in koud water. Haal het vel eraf, snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd de tomaat in blokjes.
8. Snipper een ui, hak de knoflook en de blaadjes van de basilicum fijn en meng het geheel met de tomaten. Breng het mengsel op smaak met olijfolie, zout en peper.
9. Haal de bloemkoolpannenkoekjes uit de oven en beleg ze met pesto, salsa en wortelbacon.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie