
Bloemkoolpizza met rauwe ham en tomaat
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
110 gram rauwe ham
4 stuks tomaten
100 gram kaas
2 stuks bloemkool
3 stuks eieren
250 gram champignons
6 eetlepels groene pesto
4 handjes rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
2. Snijd de champignons in gelijke plakken.
3. Hak de bloemkool met een keukenmachine of een staafmixer fijn. Voeg de eieren en de geraspte kaas toe en kneed het mengsel goed door. Verdeel het bloemkoolmengsel in 4 gelijke ballen en druk deze op de bakplaten plat tot pizzabodems. Strooi de champignons erover.
4. Bak de bodems 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
5. Was en snijd de tomaten in gelijke plakken. Verdeel vervolgens de tomaten, de pesto en de rauwe ham over de pizzabodems.
6. Serveer de bloemkoolpizza's met rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1682 Kj
Calorieën
399 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
13 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
30 gram