Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolpizza met rauwe ham en tomaat

Bloemkoolpizza met rauwe ham en tomaat

Ingrediënten

  • 110 gram rauwe ham
  • 4 stuks tomaten
  • 100 gram kaas
  • 2 stuks bloemkool
  • 3 stuks eieren
  • 250 gram champignons
  • 6 eetlepels groene pesto
  • 4 handjes rucola
Bloemkoolpizza met rauwe ham en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. 2. Snijd de champignons in gelijke plakken.
  3. 3. Hak de bloemkool met een keukenmachine of een staafmixer fijn. Voeg de eieren en de geraspte kaas toe en kneed het mengsel goed door. Verdeel het bloemkoolmengsel in 4 gelijke ballen en druk deze op de bakplaten plat tot pizzabodems. Strooi de champignons erover.
  4. 4. Bak de bodems 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. 5. Was en snijd de tomaten in gelijke plakken. Verdeel vervolgens de tomaten, de pesto en de rauwe ham over de pizzabodems.
  6. 6. Serveer de bloemkoolpizza's met rucola.

    Voedingswaarde

  • Kcal 399
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 13 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 11