Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolpuree met champignons en vega balletjes

Bloemkoolpuree met champignons en vega balletjes

Ingrediënten

  • 2 stuks bloemkool
  • 400 gram vegetarische balletjes
  • 1 stuk courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 2 blaadjes laurierbladeren
  • 250 gram champignons
  • 0 theelepel kaneel
  • 1 bakje bieslook
Bloemkoolpuree met champignons en vega balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een ruime pan met water aan de kook en snijd 1 bloemkool in gelijke stukken.
  2. 2. Kook de bloemkool samen met het laurierblad in 15-20 minuten gaar. Giet af en verwijder het laurierblad. Pureer de bloemkool samen met de slagroom en de knoflook tot een romige puree.
  3. 3. Snijd ondertussen de overgebleven bloemkool in kleine roosjes en de courgette en de champignons in partjes. Breng op smaak met de kaneel en voldoende zwarte peper.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wok en roerbak de bloemkoolroosjes, de courgette en de champignons in 10 minuten rondom goudbruin. Voeg de vegetarische balletjes toe en bak nog 3 minuten mee.
  5. 5. Hak de bieslook fijn. Verdeel de bloemkoolpuree, de overige groenten en de vegetarische balletjes over de borden en garneer met de bieslook.
  6. Tip: breng de champignons, de bloemkool en de courgette extra op smaak met een halve theelepel gemalen komijn.

    Voedingswaarde

  • Kcal 586
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 20 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 39 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 15