
Bloemkoolpuree met champignons en vega balletjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks bloemkool
400 gram vegetarische balletjes
1 stuk courgette
1 teentje knoflook
250 ml slagroom
2 blaadjes laurierbladeren
250 gram champignons
0 theelepel kaneel
1 bakje bieslook
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook en snijd 1 bloemkool in gelijke stukken.
2. Kook de bloemkool samen met het laurierblad in 15-20 minuten gaar. Giet af en verwijder het laurierblad. Pureer de bloemkool samen met de slagroom en de knoflook tot een romige puree.
3. Snijd ondertussen de overgebleven bloemkool in kleine roosjes en de courgette en de champignons in partjes. Breng op smaak met de kaneel en voldoende zwarte peper.
4. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wok en roerbak de bloemkoolroosjes, de courgette en de champignons in 10 minuten rondom goudbruin. Voeg de vegetarische balletjes toe en bak nog 3 minuten mee.
5. Hak de bieslook fijn. Verdeel de bloemkoolpuree, de overige groenten en de vegetarische balletjes over de borden en garneer met de bieslook.
Tip: breng de champignons, de bloemkool en de courgette extra op smaak met een halve theelepel gemalen komijn.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2468 Kj
Calorieën
586 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
20 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie