
Bloemkoolrijst met shoarma en harissa-yoghurt
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
300 g kipdijfilet shoarma
125 ml volle yoghurt
5 tl rode harissa (potje 100 g)
1 bakje koriander (20 g), fijngesneden
300 g cocktailtrostomaten
1 komkommer
400 g bloemkoolrijst (alleen te koop bij grote winkels)
Bereidingswijze
Verhit 2 el olie en bak de shoarma in 5 min. gaar en bruin. Schep regel matig om. Meng ondertussen de yoghurt met de harissa en de helft van de koriander.
Snij de tomaten en komkommer in blokjes van 1 cm en doe ze in een kom. Voeg de rest van de olie, peper en eventueel zout toe.
Schep de shoarma uit de pan en roerbak in dezelfde pan 2 min. de bloemkoolrijst.
Schep op het laatste moment het tomaten-komkommermengsel door de bloemkoolrijst en voeg de rest van de koriander toe. Schep de shoarma erbij en serveer op een bord met de harissa-yoghurt.
Variatietip!
Houd je niet zo van koriander, vervang het dan door platte peterselie of dille.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
16 gram