Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolrijst met shoarma en harissa-yoghurt

Bloemkoolrijst met shoarma en harissa-yoghurt

Ingrediënten

  • 4 el milde olijfolie
  • 300 g kipdijfilet shoarma
  • 125 ml volle yoghurt
  • 5 tl rode harissa (potje 100 g)
  • 1 bakje koriander (20 g), fijngesneden
  • 300 g cocktailtrostomaten
  • 1 komkommer
  • 400 g bloemkoolrijst (alleen te koop bij grote winkels)
Bloemkoolrijst met shoarma en harissa-yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el olie en bak de shoarma in 5 min. gaar en bruin. Schep regel matig om. Meng ondertussen de yoghurt met de harissa en de helft van de koriander.
  2. Snij de tomaten en komkommer in blokjes van 1 cm en doe ze in een kom. Voeg de rest van de olie, peper en eventueel zout toe.
  3. Schep de shoarma uit de pan en roerbak in dezelfde pan 2 min. de bloemkoolrijst.
  4. Schep op het laatste moment het tomaten-komkommermengsel door de bloemkoolrijst en voeg de rest van de koriander toe. Schep de shoarma erbij en serveer op een bord met de harissa-yoghurt.

Variatie

Houd je niet zo van koriander, vervang het dan door platte peterselie of dille.

    Voedingswaarde

  • Kcal 350
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 7 g