Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolrijst met shoarma en harissa-yoghurt

Bloemkoolrijst met shoarma en harissa-yoghurt

Bloemkoolrijst met shoarma en harissa-yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 el milde olijfolie
  • 300 g kipdijfilet shoarma
  • 125 ml volle yoghurt
  • 5 tl rode harissa (potje 100 g)
  • 1 bakje koriander (20 g), fijngesneden
  • 300 g cocktailtrostomaten
  • 1 komkommer
  • 400 g bloemkoolrijst (alleen te koop bij grote winkels)
Bereiden
Verhit 2 el olie en bak de shoarma in 5 min. gaar en bruin. Schep regel matig om. Meng ondertussen de yoghurt met de harissa en de helft van de koriander.
Snij de tomaten en komkommer in blokjes van 1 cm en doe ze in een kom. Voeg de rest van de olie, peper en eventueel zout toe.
Schep de shoarma uit de pan en roerbak in dezelfde pan 2 min. de bloemkoolrijst.
Schep op het laatste moment het tomaten-komkommermengsel door de bloemkoolrijst en voeg de rest van de koriander toe. Schep de shoarma erbij en serveer op een bord met de harissa-yoghurt.
Variatie
Houd je niet zo van koriander, vervang het dan door platte peterselie of dille.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
10 g
vet
7 g
Kcal
350