Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolsalade met wilde perzik

Bloemkoolsalade met wilde perzik

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 2 stuks perziken
  • 410 gram kikkererwten
  • 1 bakje munt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 stuk citroen
  • 200 ml yoghurt
  • 300 gram verse spinazie
Bloemkoolsalade met wilde perzik product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in partjes. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat uitlekken. Trek de blaadjes munt van de takjes en hak grof.
  2. 2. Meng 2 eetlepels olijfolie met kerriepoeder. Meng de kikkererwten en bloemkoolroosjes met de kerrieolie en rooster in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. 3. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de rasp en het sap met de yoghurt en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  4. 4. Meng de geroosterde bloemkool en de kikkererwten door de spinazie en roer de munt en perziken erdoor.
  5. 5. Serveer de salade met de citroen-yoghurt dressing.
  6. Tip: Extra lekker met granaatappelpitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 235
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11