
Bloemkoolsalade met wilde perzik
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
2 stuks perziken
410 gram kikkererwten
1 bakje munt
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kerriepoeder
1 stuk citroen
200 ml yoghurt
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in partjes. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat uitlekken. Trek de blaadjes munt van de takjes en hak grof.
2. Meng 2 eetlepels olijfolie met kerriepoeder. Meng de kikkererwten en bloemkoolroosjes met de kerrieolie en rooster in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
3. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de rasp en het sap met de yoghurt en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
4. Meng de geroosterde bloemkool en de kikkererwten door de spinazie en roer de munt en perziken erdoor.
5. Serveer de salade met de citroen-yoghurt dressing.
Tip: Extra lekker met granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
994 Kj
Calorieën
235 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie