
Bloemkoolschotel met ham en kaas
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
750 gram vastkokende aardappels, geschild, in parten
1 bloemkool in roosjes
40 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels bloem
250 milliliter melk
nootmuskaat
250 gram gekookte hamreepjes
200 gram brie, in dunne plakken
ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in de ovenschaal en giet de saus eroverheen. Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
Variatietip!
In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
32 gram