1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolschotel met ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram vastkokende aardappels, geschild, in parten
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 40 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • nootmuskaat
  • 250 gram gekookte hamreepjes
  • 200 gram brie, in dunne plakken
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in de ovenschaal en giet de saus eroverheen. Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
Variatie
In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 575
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie