In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolschotel met ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram vastkokende aardappels, geschild, in parten
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 40 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • nootmuskaat
  • 250 gram gekookte hamreepjes
  • 200 gram brie, in dunne plakken
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in de ovenschaal en giet de saus eroverheen. Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
Variatie
In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
50 g
vet
26 g
Kcal
575