
Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
Lunch
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
6 teentjes knoflook (ongepeld)
1 theelepel olijfolie
500 gram bloemkoolroosjes (in roosjes)
1 prei (in ringen)
1.75 liter groentebouillon
1 mespunt nootmuskaat
100 gram oude kaas (geraspt)
1 handje verse peterselie (fijngehakt)
1 stokbrood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven.
3. Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in circa 20 minuten gaar.
4. Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool.
5. Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep.
6. Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie.
7. Serveer met het stokbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
40 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie