Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk bloemkool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram wortels
  • 1 bosje bieslook
  • 100 ml kookroom
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 1 blikje maïskorrels
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 gram gerookte zalmfilets
Bloemkoolsoep met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes en de bleekselderij en wortel in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een ruime soeppan. Fruit de ui aan aan en bak de bloemkool, bleekselderij en wortel 10 minuten.
  3. 3. Voeg een liter water toe samen met de room en het bouillonblokje en kook 10 minuten. Blend vervolgens alles samen met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de mais en tijm toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  4. 4. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de plakjes zalm en bieslook.
  5. TIP: Lekker met geroosterd brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 329
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 9