
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
1 stuk bloemkool
2 stengels bleekselderij
200 gram wortels
1 bosje bieslook
100 ml kookroom
1 stuk groentebouillonblokje
1 blikje maïskorrels
1 theelepel gedroogde tijm
200 gram gerookte zalmfilets
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes en de bleekselderij en wortel in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
2. Verhit een scheutje olie in een ruime soeppan. Fruit de ui aan aan en bak de bloemkool, bleekselderij en wortel 10 minuten.
3. Voeg een liter water toe samen met de room en het bouillonblokje en kook 10 minuten. Blend vervolgens alles samen met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de mais en tijm toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
4. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de plakjes zalm en bieslook.
TIP: Lekker met geroosterd brood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1383 Kj
Calorieën
329 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
19 gram