Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolsoep met 'pizza'

Bloemkoolsoep met 'pizza'

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 250 g broccoli, in kleine roosjes
  • 4 spelt broodjes (afbak)
  • 8 el sugo basilico (potje 350 g, Bio+)
  • 150 g mini mozzarella
  • 16 blaadjes verse basilicum (plantje, biologisch)
  • EXTRA staafmixer
Bloemkoolsoep met 'pizza' product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de bloemkoolroosjes in een soeppan en schenk er 1 liter water bij. Breng aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en wat peper en kook de bloemkool in 15 min. gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen de broccoliroosjes in een pan water in 4 min. beetgaar.
  3. Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. Verdeel de pastasaus over de broodjes. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel ze over de broodjes. Zet de ‘pizzaatjes’ ± 7 min. in de oven.
  4. Voeg de broccoli toe aan de soeppan en pureer alles met de staafmixer. Voeg wat kokend water toe als hij te dik is. Bestrooi de pizzaatjes met de basilicum.

Variatie

Je kunt de overgebleven groente de volgende dag met wat olijfolie op een bakplaat in de oven roosteren. Eventueel aanvullen met wortel of pastinaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 315
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 10 g