Bloemkoolsoep met 'pizza' - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolsoep met 'pizza'

Bloemkoolsoep met 'pizza'

Bloemkoolsoep met 'pizza' product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 250 g broccoli, in kleine roosjes
  • 4 spelt broodjes (afbak)
  • 8 el sugo basilico (potje 350 g, Bio+)
  • 150 g mini mozzarella
  • 16 blaadjes verse basilicum (plantje, biologisch)
  • EXTRA staafmixer
Bereiden
Doe de bloemkoolroosjes in een soeppan en schenk er 1 liter water bij. Breng aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en wat peper en kook de bloemkool in 15 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen de broccoliroosjes in een pan water in 4 min. beetgaar.
Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. Verdeel de pastasaus over de broodjes. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel ze over de broodjes. Zet de ‘pizzaatjes’ ± 7 min. in de oven.
Voeg de broccoli toe aan de soeppan en pureer alles met de staafmixer. Voeg wat kokend water toe als hij te dik is. Bestrooi de pizzaatjes met de basilicum.
Variatie
Je kunt de overgebleven groente de volgende dag met wat olijfolie op een bakplaat in de oven roosteren. Eventueel aanvullen met wortel of pastinaak.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
34 g
vet
10 g
Kcal
315