
Bloemkoolsoep met truffelcroutons
Brunch
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 verspakket bloemkoolsoep (Feestelijk PLUS)
3 sneetjes wit casinobrood
2 el olijfolie
3 el truffelmayonaise
1 takje peterselie, fijngehakt (pot, Biologisch PLUS)
100 gram blauwe kaas (Viking Blue)
Bereidingswijze
Bereid de bloemkoolsoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Steek uit de sneetjes brood 12 sterren, voor de truffelcroutons. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de broodsterren in 4 min. aan beide kanten goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout.
Leg de broodsterren op een schaal en laat ze afkoelen. Besmeer ze met de truffelmayonaise en bestrooi met de peterselie.
Schep de soep in 4 diepe borden, voeg naar smaak de verkruimelde kaas toe en garneer met de truffelcroutons.
Variatietip
Vervang voor kinderen de truffelmayonaise door kerriemayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
89 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Waarvan suikers
6 gram
Eiwitten
1 gram
Zout
0.10 gram