
Bloemkoolstamppottaart met aardappel
4 pers.
ca. 65 min
Ingrediënten
300 g PLUS stamppotaardappelen
4 plakjes PLUS bladerdeeg (pak 450 gram)
1 kleine bloemkool
2 bosuien
1 teen knoflook
1 takje rozemarijn
30 g boter
2 eidooiers
1 beker PLUS Crème fraîche (125 g)
150 g PLUS Oude kaas geraspt
Bereidingswijze
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook de aardappelen in water met zout naar smaak net gaar. Giet ze af, laat ze uitstomen en prak ze grof.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de randen van de plakjes bladerdeeg vochtig en leg de plakjes iets overelkaar en rol uit. Bekleed hiermee de springvorm.
Snijd intussen de bloemkool in gelijke roosjes en de bosuien in ringetjes. Pel de knoflook. Ris de blaadjes van de rozemarijn.
Meng de geprakte aardappel met de bloemkool, bosui, uitgeperste knoflook, rozemarijn, bosui, boter, eidooiers en de crème fraîche. Schep als laatste 75 gram geraspte oude kaas erdoor.
Schep het mengel op het deeg in de vorm en strooi de overgebleven oude kaas over de taart. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 40 minuten lichtbruin en gaar.