
Bloemkoolsteaks met aardappelpuree en stoofvlees
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
70.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
1 kilo Sukadelappen
150 gram Roomboter
2 theelepel Tijm
2 theelepel Laurier (of 2 blaadjes)
3 stuks Gezeefde tomaten
150 ml Rode wijn
1 kilo Kruimige aardappelen
1 stuk Bloemkool
100 ml Volle melk
3 eetlepel Peterselie
Bereidingswijze
1. Snijd de uien en sukadelappen in grove stukken. Verwarm een zware hapjespan met 50 gram van de boter op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen het vlees en de uien toe en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten.
2. Voeg de tijm, laurierblaadjes, gepelde tomaten en rode wijn toe zodat het vlees net onderstaat. Draai het vuur laag en laat ten minste 45 minuten pruttelen.
3. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken van ongeveer 4 x 4 centimeter. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten beetgaar.
4. Verwarm ondertussen een grote of twee middelgrote koekenpannen met 50 gram van de boter op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in vier tot zes plakken, afhankelijk van de grootte. Bak de bloemkoolsteaks in de boter aan beide kanten goudbruin en bedruip regelmatig met de boter uit de pan. Breng op smaak met peper en zout.
5. Giet de aardappels af en laat droogstomen. Verwarm de melk. Stamp de aardappels met de resterende boter en warme melk tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Hak de peterselie grof en verwijder de laurierblaadjes uit de pan met vlees. Schep de aardappelpuree op vier borden. Leg hierop de bloemkoolsteaks en het suddervlees erbij. Garneer met de peterselie.
Meer recepten in de categorie