Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1500 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
Sinterklaas assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Bloemkooltimbaaltjes met groene saus

Bloemkooltimbaaltjes met groene saus

Voorgerecht
8 pers.
ca. 30 min
Europees

Ingrediënten

12 blaadjes gelatine
800 milliliter groentebouillon
600 gram bloemkool (in roosjes)
200 gram boter
400 milliliter slagroom (lobbig geklopt)
2 eetlepels citroensap
300 gram spinazie
1 bosje peterselie
3 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd)

Bereidingswijze

1. Week de gelatine in ruim koud water.
2. Begin met de saus en blancheer de spinazie en peterselieblaadjes 30 seconden in kokend water met zout.
3. Giet af, spoel er koud water over, laat uitlekken en dep droog.
4. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
5. Bak de spinazie en peterselie 1 minuut mee.
6. Voeg 300 ml van de bouillon toe en pureer tot een saus.
7. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
8. Breng voor de timbaaltjes de rest van de bouillon aan de kook en gaar hierin de bloemkoolroosjes 3-4 minuten.
9. Pureer de bloemkool samen met de bouillon.
10. Knijp de gelatine uit en meng door de iets afgekoelde bloemkoolpuree.
11. Klop de boter door de bloemkoolpuree met een staafmixer (of in een keukenmachine) en schep de slagroom, het citroensap, zout en peper erdoor.
12. Spoel de vormpjes om met water en vul ze met de puree.
13. Laat circa 2 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
14. Dompel de vormpjes kort in heet water, keer de timbaaltjes op borden en giet de groene saus eromheen.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie
bloemkool
spinazie
citroen
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen