Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blondie met pistachenoten

Blondie met pistachenoten

Ingrediënten

  • 200 g boter + extra om in te vetten
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 vanillestokje
  • 1 mespunt zout
  • 225 g bloem
  • 200 g PLUS FeestMoment Witte chocolade eitjes
  • 50 g PLUS FeestMoment Ruby chocolade eitjes
  • 100 g ongezouten pistachemix (bak, 150 gram)
  • brownievorm 20x20 cm
  • bakpapier
  • mixer
Blondie met pistachenoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 14 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de brownievorm in, bekleed de vorm met bakpapier en vet dat ook in.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de gesmolten boter in een mengkom en laat iets afkoelen. Voeg de basterdsuiker toe en klop met de mixer glad. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot een luchtig beslag. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg bij het beslag. Mix vervolgens het zout en de bloem er kort door.
  3. Hak 150 gram van de witte chocolade (eitjes) en 75 gram pistachemix grof en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de blondie in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin.
  4. Laat 15 min. afkoelen op een rooster, neem uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
  5. Smelt de rest van de witte chocolade au bain marie. Drizzle de gesmolten chocolade over de blondie. Smelt dan de ruby chocolade eitjes au bain marie en drizzle die er ook over. Hak de rest van de pistachemix grof en strooi over de blondie. Snijd in 16 blokjes.

Variatie

Geen chocolade eitjes in huis? Vervang ze door 250 gram PLUS Witte chocolade Fairtrade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vet 22 g