
Blondie met pistachenoten
14 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
200 g boter + extra om in te vetten
300 g witte basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
1 vanillestokje
1 mespunt zout
225 g bloem
200 g PLUS FeestMoment Witte chocolade eitjes
50 g PLUS FeestMoment Ruby chocolade eitjes
100 g ongezouten pistachemix (bak, 150 gram)
brownievorm 20x20 cm
bakpapier
mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de brownievorm in, bekleed de vorm met bakpapier en vet dat ook in.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de gesmolten boter in een mengkom en laat iets afkoelen. Voeg de basterdsuiker toe en klop met de mixer glad. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot een luchtig beslag. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg bij het beslag. Mix vervolgens het zout en de bloem er kort door.
Hak 150 gram van de witte chocolade (eitjes) en 75 gram pistachemix grof en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de blondie in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin.
Laat 15 min. afkoelen op een rooster, neem uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
Smelt de rest van de witte chocolade au bain marie. Drizzle de gesmolten chocolade over de blondie. Smelt dan de ruby chocolade eitjes au bain marie en drizzle die er ook over. Hak de rest van de pistachemix grof en strooi over de blondie. Snijd in 16 blokjes.
Variatietip!
Geen chocolade eitjes in huis? Vervang ze door 250 gram PLUS Witte chocolade Fairtrade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
6 gram